Maaike’s Ecologische Buurtwinkel en Onslogischvoedsel worden één!

Ole en ik voegen in 2016 onze bedrijfjes samen.
Na een seizoen intensief samenwerken verhuizen we samen naar ons nieuwe veld in Nijlen.
Bij deze nieuwe start drong de noodzaak zich op om eens goed te evalueren wat werkte en wat niet. Twee dingen waren direct duidelijk : Ole krijgt het werk op de boerderij niet alleen rond en ik ben meer dan full-time bezig in de winkel voor een loontje dat een stuk onder het minimumloon zit en dat, zelfs als de winkel binnen anderhalf jaar op volle toeren zou draaien, nooit echt in verhouding zal staan met het werk dat ik erin steek.
Daarom hebben we belist dat we de (winkel)verkoop willen concentreren rond de afhaalmomenten van de csa-groentepakketten en nog meer gaan focussen op de echt ‘logische’ producten in het assortiment.
We zouden graag overgaan van een ecologische buurtwinkel naar een ecologisch buurtkraam dat 2 dagen in de week neerstrijkt op een drukke plek in Borgerhout/Antwerpen en waar je uiteraard onze eigen groenten en fruit, droge bulkvoeding en navul eco-onderhouds- en verzorgingsproducten, lokale sappen, biertjes en ander lokaal spul, èn fair trade exotische producten kan kopen.
Op deze manier kan ik meewerken op de boerderij en kan ‘den boer’ meekomen verkopen

markt bornem

onze eerste marktervaringen afgelopen zomer, toen enkel met groenten.

Dit kraam zou een feit moeten zijn tegen dat de eerste groentepakketten er zijn eind maart/begin april.
In tussentijd willen we de overgang in een aantal stappen laten verlopen :

Eerste stap zal wellicht zijn om de winkel al één of twee dagen per week te sluiten. Om te beginnen zou dat donderdag zijn en in een volgende stap ook zaterdag (vrijdag langer open dan). Dit is nodig om tijd vrij te krijgen om het nieuwe concept uit te werken en ook een logische overgang naar de twee verkoopdagen van het kraam, dinsdag en vrijdag.

Het concept uitwerken voor ons betekent : het aanvragen van standplaatsen voor het kraam bij de gemeente, het vormgeven van het eigenlijke kraam, het assortiment bepalen, maar ook nieuwe huurders vinden voor het winkelpand waar mijn winkel nu gevestigd is (onder een handelshuurcontract kan je de eerste 3 jaar niet zomaar uit) en nog een boel andere kleine dingen…

Dan komt het uitverkopen van de winkel. Een cruciale stap voor het vergaren van fondsen voor het kraam

Wanneer deze stappen precies plaats gaan vinden moeten we zelf ook wat afwachten maar we zullen alles tijdig communiceren via facebook, website en in de winkel.

Het plan is nog niet af maar we weten waar we naartoe willen : een plek waar je wekelijkse boodschappen kan doen die op alle vlakken kloppen en dat op een betaalbare manier.
Hopelijk willen jullie mee op onze zoektocht naar logisch voedsel : https://onslogischvoedsel.wordpress.com/2015/12/30/whats-in-a-name/

Iedereen die denkt te kunnen helpen met iets in deze overgang : vinden standplaats, vinden nieuwe huurder voor het winkelpand, vinden van gesloten aanhangwagen en recuperatiemateriaal voor de nieuwe marktstand of een ander goed idee, welkom!

Dit bericht werd geplaatst in Alles. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s