Van Ecover naar Biotop

Mijn refill-onderhoudsproducten van Ecover krijgen gezelschap van hun tegenhangers van het merk Biotop. Waarom? Biotop heeft een eco-garantie-label (Ecover niet), is goedkoper en het is een klein belgisch bedrijf. Te ondersteunen dus.

Niet dat Ecover uit mijn assortiment gaat (voorlopig toch niet) en het wil ook niet zeggen dat Ecover niet goed is. Ecover verdient een standbeeld voor hoe ze de ecologische schoonmaakproducten groot gemaakt hebben. Nee, ze hebben geen ecolabel maar zijn sowieso 10 keer beter dan Dreft, Dash en consoorten.
Maar als vooruitstrevende ecologische winkel moet ik verder gaan : waar bij Ecover de ingredienten van hernieuwbare bronnen afkomstig en biologisch afbreekbaar zijn zijn ze bij Biotop ook nog eens van biologische oorsprong, dus, de plantaardige grondstoffen zijn milieuvriendelijk geteeld plus de producten breken sneller af.

Momenteel heb ik al waspoeder en afwasmiddel van Biotop maar gaandeweg komen ook de andere producten erbij.

(toevoeging 14/3/2015) ondertussen ook wasverzachter, vaatwaspoeder en shampoo.

Welkom dus Biotop!

IMG_4468

Ecogarantie!

IMG_4469

‘En wat met Sonett’ vraagt u zich misschien af? Sonett is een duits bedrijf dat al vele jaren voor loopt op Ecover wat milieuvriendelijkheid en biologische afbreekbaarheid betreft. Ze hebben, voor zover ik weet, ook altijd al met bio-ingrediënten gewerkt en hebben dus ook een ecolabel. Maar omdat ik mijn leveranciers liefst zo lokaal mogelijk kies krijgt Biotop voorrang.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Van Ecover naar Biotop

 1. Elyne zegt:

  Beste, ik kom net op je blog uit, tijdens mijn zoektocht naar een ‘goede’ shampoo (goed voor mens, dier en milieu). Biotop interesseert me, maar je spreekt dat het hernieuwbare ingrediënten gebruikt, maar ik vind geen details terug, nergens op het internet. Weet je of Biotop bvb Palmolie gebruikt? (waarvoor grote stukken regenwoud worden gekapt…) Of weet je waar ik meer informatie kan vinden over Biotop? Bedankt voor de hulp!

  • aasgier zegt:

   Elyne, dit is de website van Biotop : http://www.biotop-eco-logic.be
   Ik heb zelf ook moeite gehad om ze te vinden want via zoekterm ‘biotop’ in Google kom je er dus niet. Biotop is een klein bedrijfje in de Oostkantons. Ze zijn inderdaad niet erg aanwezig op internet maar dat maakt ze niet minder betrouwbaar. Ik leerde Biotop 20jaar (of zelfs langer) geleden kennen in de Blauwe Bloem in Gent waar mijn ouders boodschappen deden. Ze bestaan dus al veel langer dan de ‘ecohype’, toen ook Ecover nog veel ecologischer was. Alleen is Ecover sindsdien heel erg gegroeid en Biotop is klein en idealistisch gebleven. Het feit dat ze bijna niet aanwezig zijn op internet en hun etiketten ook amper veranderd zijn in al die jaren doet vermoeden dat hun ambitie nog steeds enkel ligt bij een goed ecologisch product maken. De belangrijkste reden dat ik met hen werk is omdat het een belgisch bedrijfje is en natuurlijk omdat ze een Ecocert-label hebben wat garandeert dat het merendeel van hun plantaardige ingrediënten van biologische teelt is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen tijd heb gehad om na te vragen welke ingrediënten ze precies gebruiken maar met een Ecocert-label kan je wel gerust zijn dat er geen regenwoud gekapt is voor eventueel gebruikte palmolie

   • aasgier zegt:

    Sorry, het is misschien wat verwarrend maar Aasgier is mijn echtgenoot en officieel de beheerder van mijn blogsite maar bovenstaande reactie is dus van mij. groetjes Maaike

 2. Pingback: Natuurlijk schoonmaken | De tijd van Juliette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s