Assortiment

Wat vekoop ik allemaal?

Op deze pagina ga ik gaandeweg mijn hele assortiment bespreken maar dat lukt niet allemaal ineens. Bovendien komen er regelmatig producten bij of worden er andere vervangen door ‘betere’ alternatieven.

Voor het gemak zal ik alles indelen in een aantal afdelingen: Voeding, Babyproducten, Herbruikbare alternatieven voor wegwerpspullen, Verzorgingsproducten, Onderhoudsproducten, Cultuur, Non Profit, Thee- en Koffiehuis…

Voeding:

Algemene voeding, groenten en fruit, zuivel, vegetarische producten, dranken (sappen, frisdrank, bier, wijn, sterke drank…), babyvoeding, een beperkt aanbod dieetvoeding (gluten-, lactosevrij).
Bijna alles is biologisch omdat de biologische teeltmethode ecologischer is dan de gangbare maar binnen die biologische producten maak ik ook een selectie in hoe lokaal ze vervaardigd zijn. Bijvoorbeeld: biologisch appelsap uit Zuid-Amerika ga ik niet verkopen omdat we in België volop eigen appelsap hebben en van de exotische producten die we hier niet kunnen telen probeer ik producten te vinden die met de boot kwamen ipv met het vliegtuig….

Groenten en fruit haal ik zelf op de bio-vroegmarkt waar ik ook weer zo lokaal mogelijke handel uitkies. Beter nog zijn de groentepakketten van De Bio Hoeve uit Westerlo die je bij mij kan bestellen of de groentepakketten van Stadsboerderij Antwerpen of Onslogischvoedsel die je bij mij kan afhalen. Recht van de boerderij, krakend vers.

Op dinsdag en vrijdag (hopelijk in de toekomst vaker) heb ik vers biologisch brood, veggie-worstebroodjes en kleinbanket. Overheerlijke verse biologische taarten op bestelling.

Op bestelling heb ik ook biologische vleeswaren : meer hierover

Volop in ontwikkeling en uitbreiding is mijn bulk-afdeling. Een reeks basisvoeding, -verzorging en -onderhoudsproducten die u los kunt kopen. Verpakken gebeurt in papieren zakjes of, bij voorkeur, in verpakking (bokalen, zakjes of voorraaddoosjes…) die u zelf meebrengt. Dit is interessant voor het milieu (minder afval), uw gezondheid (plastiek verpakking is minder onschuldig en inert dan ze lijkt) en de prijs. Een lijst met alle bulk-producten vind je verder op deze pagina onder ‘Alternatieven voor wegwerpproducten’.

meer over biologisch en ecologisch

meer over bio en lokaal

meer over exotische voeding

Babyproducten:

De babyperiode brengt heel wat speciale spulletjes en afval met zich mee, en vaak ook een verhoogd bewustzijn van de invloed van de mens en een nieuwe mens op de aarde. Ook is de komst van een kindje een praktisch moment om ecologischer te gaan leven omdat er op dat moment sowieso andere gewoontes gevormd worden en er meer regelmaat komt. Vandaar mijn ecologische babyspecialisatie.

Ik verdeel de fantastische wasbare luiers van Totsbots (made in Scotland) en de even fantastische wasbare vochtige doekjes van Cheeky Wipes.
Meer over Totsbots
Meer over Cheeky Wipes

Binnenkort (voorjaar 2015) ook stikluiers en andere babyproducten van Disana.

Verder heb ik ecologische wegwerpluiers van de merken Bambo (75% biologisch afbreekbaar, made in Denmark) en Douce Nature (volledig composteerbaar, made in France).
Babyverzorgingsproducten van Weleda, Urtekram en Douce Nature.
Babyvoeding van Biobim: zuigelingenmelk, opvolgmelk, groeimelk, potjes groenten- en fruithapjes en papjes.
Lactosevrije zuigelingenmelk van Granovita.Baby- en kinderkoekjes van Biocorn (Biskids, Boeboek)

Ik ben ook ervaringsdeskundige borstvoeding, wasbare luiers en ecologische babyverzorging in het algemeen, dus altijd welkom als je vragen hebt.

Alternatieven voor wegwerpproducten en afvalbeperking:

Wanneer is wegwerp ecologisch verantwoord: als de grondstoffen waarvan het wegwerpproduct gemaakt is uit hernieuwbare bronnen komen en volledig biologisch afbreekbaar zijn. Maar dan nog is het beter om een alternatief te hebben dat verschillende keren gebruikt kan worden.

Ik verkoop wasbare luiers en vochtige doekjes, wasbaar maandverband en menstruatiecups, volledig biologisch afbreekbare vershoudfolie, composteerbaar maandverband en wegwerpluiers (opgelet: die mogen wel in je eigen composthoop maar niet in de gft-ophaling), brooddozen die nooit meer kapot gaan, tandenborstels met vervangbare haartjes, je kan je Eco(ver)-onderhoudsproducten laten hervullen en ik heb een heleboel voedingsproducten (rijst, pasta, granen, zaden, noten) in bulk waarvoor je je eigen verpakking mag meebrengen.

Hier een lijstje met wat je momenteel (14/3/2015) kan krijgen :

Afwasmiddel
Amandelnoten
Azukibonen (nieuw)
Badzout
Boekweitmeel
Bulgur
Chocolade rozijntjes
Couscous
Douchegel
Gemalen kaneel
Gemalen komijn
Groene thee (los)
Handzeep
Havervlokken (grof of fijn)
Kikkererwten (nieuw)
Kuzu
Lijnzaad
Linzen
Maiszetmeel (maizena)
Muesli’s
Olijven
Olijfolie
Ontvlekkingszeep
Pasta
Pompoenpitten
Quinoa
Rijst (italiaanse en franse)
Rijstmeel
Rozijnen (nieuw)
Sesamzaad
SHAMPOO! (NIEUW)
Spelt (korrel)
Toiletreiniger
Vloeibaar wasmiddel
Walnoten (nieuw)
Waspoeder
Wasverzachter
Zonnebloempitten

meer over herbruikbare dameshygiëne

meer over mijn verpakkingsloze producten

Verzorgingsproducten:

Ik heb natuurlijke verzorgingsproducten van Weleda, Emma Noël, Douce Nature en Urtekram.
Kruiden-gezondheidsmiddeltjes van Ladrome, Weleda en Dr Vogel. Ik ben gediplomeerd herboriste dus u kunt ook altijd bij mij terecht om samen het juiste middel voor uw kwaal te vinden.
Een kleine selectie make-up van Benecos en Lavera

Onderhoudsproducten:

Ik heb onderhoudsproducten van Biotop, Sonett en Ecover, maar ook de ouderwetse schoonmaakazijn (ook bio), soda  (ecolabel) en natuurlijke marseille- en huishoudzeep. O.a. marseillezeep die vervaardigd werd in een kleine zeepziederij in Wommelgem

Meer hierover

Cultuur:

Cultuur is belangrijk, het zorgt voor entertainment, ontspanning maar belangrijker nog, het kan ons inspireren en gedachten en thema’s aanraken die moeilijk te vatten zijn, waarvoor we niet altijd tijd hebben om erbij stil te staan ook. Er zijn in Antwerpen en omstreken veel mensen die mooie, inspirerende dingen maken: ze schrijven boeken, maken muziek, tekenen, denken… Het is voor hen alleen soms moeilijk om hun boeken, cd’s, lp’s… tot bij de mensen te krijgen bij gebrek aan een verkooppunt.
In Maaike’s Cultuurhoekje vind je lokaal geproduceerde kunst: boeken, cd’s, lp’s.
Deze afdeling wordt beheerd door mijn echtgenoot Kolja.

Thee- en Koffiehuis:

Je kan bij mij ook gewoon gezellig een kopje thee of koffie of een kom soep komen drinken en ondertussen grasduinen in mijn collectie ‘duurzaamheidsboeken’.

Non Profit:

Ik wil ook graag een aantal activiteiten herbergen die gewoon leuk zijn en het buurt- en communty-gevoel versterken.

Zo heb ik een ‘lege-cofituurpotjes-ruil-bak’ waarin mensen schone bokaaltjes kunnen achterlaten of meenemen.
Vorige week zette iemand hier een paar zakken stoofperen af die hij anders moest weggooien en die ik dus beter kan uitdelen.
Andere projectjes en ideeën volgen hier zeker nog….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s