Gefermenteerde groenten

Misschien denk je bij gefermenteerde groenten aan zuurkool en vind je dat niet zo’n leuke gedachte? Maar gefermenteerde groenten zijn veel meer dan dat. Je kan het niet alleen met bijna alle groenten doen, ze worden er ook bewaarbaarder, lekker en lichter verteerbaar door.

De groenten ondergaan een eenvoudige melkzuurgisting gedurende ongeveer een week en worden dan in de koelkast geplaatst om het fermentatieproces te stoppen zodat de groenten lekker knapperig blijven.  Superlekker om slaatjes op te peppen of als frisse toets bij een zwaardere maaltijd. Deze knapperige groenten zijn niet alleen lekker, door de levende melkzuurbacteriën zijn ze ook een zege voor je darmflora en ze worden ook lichter verteerbaar voor mensen die anders moeite hebben met rauwkost.

De laatste tijd kreeg ik veel vraag naar gefermenteerde groenten maar buiten zuurkool (die dan nog meestal gepasturiseerd is waardoor de melkzuurbacteriën dood zijn) kon ik ze niet krijgen bij mijn leveranciers. Daarom besloot ik om ze zelf te maken.

IMG_0084[1]

Vanaf deze week dus bij te koop : zelfGEFERMENTEERDE GROENTEN!
Ik schep ze uit uit de grote potten waarin ze gefermenteerd hebben dus breng gerust je eigen potje mee als je ze ook nog eens afvalvrij wil hebben.

Dit bericht werd geplaatst in Alles. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s