Wat doe je op een regenachtige zondag met veel groenten in huis en geen afspraken buitenshuis? 2 keer koken natuurlijk! (naast 5 wasmachines wassen, boekhouden, dochter entertainen, 2 keer afwassen enz…:-))
Was en schil de bietjes en de koolrabi en snij in plakken.
Grill in de grillpan in flink wat olijfolie met een snuifje zout. Bakken in een gewone pan kan ook.
Ondertussen snipper je 2 sjalotjes en stoof ze in olijfolie met een eetlepel kerriepoeder. Giet er 200ml kokosmelk over en laat zachtjes inkoken.
Wij aten dit als lunch, het had met een stuk brood gekund of met aardappeltjes maar ik had zo veel gemaakt dat we enkel dit aten.
Vanavond aten we groene asperges. Ik was eigenlijk niet van plan om dit recept ook met jullie te delen maar het was zo lekker dat ik het toch ga doen. Het was wel uit de losse pols dus geen exacte hoeveelheden hier.
Was de asperges en snij ze in 3 stukken, ik had iets meer dan 500g.
Snij een busseltje pijpajuintjes in stukjes.Verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de asperges en pijpajuin erin.
Ik voegde toe : een halve theelepel zout, een klein scheutje balsamico azijn, 2 druppels stevia vloeibaar extract (iets anders zoets zou ook kunnen), een scheutjes geroosterde sesamolie en een snuif paprikapoeder.
Zet een deksel op de wok, het vuur zachter en laat gaar stoven.
We aten er een salade bij van rode sla, zeer fijn geneden venkel en roomse kervel, lavas, citroenmelisse en bieslook uit de tuin. En ook dit was weer zo veel dat er niets anders bij moest.
Geen foto’s van dit lekkers want het was op voor ik eraan dacht 🙂